روغن پسته

Pistachio

از عصاره مغز پسته، روغن شفاف و زرد رنگي به دست مي‌آيد كه خواص غذايي و درماني دارد. اسيدهاي چرب تشكيل دهنده اين روغن به ترتيب عبارتند از: اسيد اولئيك (اسيد چرب امگا9)، اسيد لينولئيك (اسيد چرب امگا 6) اسيد پالميتيك، اسيد استثاريك و اسيدلينولنيك (اسيد چرب امگا3). اسيدهاي چرب امگا 3 باعث كاهش خطر بروز حمله‌هاي قلبي مي‌شوند و به همراه اسيدهاي چرب امگا 6 سيستم ايمني را تقويت كرده و ايكوزانوييدها را توليد مي‌كنند. ايكوزانوييدها تركيبات شبه هورموني هستند كه در تجمع پلاكت‌هاي خون، انقباض عروقي، واكنش‌هاي آلرژيك و ايمني و حالات التهابي نقش دارند.

مغز پسته حاوي مقاديري ويتامين A، آهن، اسيدهاي چرب غيراشباع، ويتامين E، ويتامين B6، B2، B1، پتاسيم، پروتئين، روي، سلنيوم، فسفر، فولات، فيتواسترول، كلسيم، مس و فيبر است. اسيدهاي چرب غيراشباع موجود در پسته سبب كاهش كلسترول بد (LDL) و كاهش ابتلا به امراض قلبي مي‌شود. مطالعات نشان داده افرادي كه به طور منظم (هفته‌اي يكبار) از خشكبار استفاده كرده‌اند، 25 درصد كمتر از ساير افراد به بيماري‌هاي قلبي مبتلا مي‌شوند.

 ويتامين E پسته سبب حفظ سلامت و ترميم بافت‌ها شده و به عنوان يك ماده آنتي‌اكسيدان مانع از بروز سرطان و بيماري‌هاي قلبي مي‌شود. ويتامين B1 وظيفه كمك به توليد انرژي از كربوهيدرات‌ها را در سلول‌هاي بدن به عهده دارد. ويتامين B6 به توليد پروتئين و تركيبات شيميايي مهم بدن نظير انسولين، هموگلوبين و آنتي‌بادي‌ها كمك مي‌كند.

 آهن يكي از اجزاي تشكيل دهندۀ هموگلوبين موجود در گلبول‌هاي قرمز خون است. هموگلوبين باعث انتقال اكسيژن به سلول‌ها مي‌شود. لذا آهن نقش مهمي در اكسيژن رساني به سلول‌ها دارد.